Kleuren

 

Gekleurde ramen met acrylcolor

Met gekleurde raamprofielen plaatst u accenten in de gevelvormgeving. Woningen worden daardoor net zo onverwisselbaar als hun bewoners, commerciële gebouwen worden aantrekkelijke blikvangers.Bij het kleurprocedé co-extrusie worden het witte of crème PVC-basisprofiel en het gekleurde acrylglas onlosmakelijk met elkaar verbonden. Door het versmelten van de beide materialen ontstaat een zijdematte, gekleurde profieloppervlakte die weersinvloeden probleemloos doorstaat. De witte of crème binnenzijde van de profielen waarborgt dat de ramen onafhankelijk van de inrichting in iedere kamer tot hun recht komen.

De voordelen van acrylcolor

Kleurstabieliteit - Acryl is een buitengewoon bestendig materiaal. Sinds tientallen jaren in de auto-industrie toegepast, laat het ook na jaren van intensieve blootstelling aan weersinvloeden geen kleurverandering zien. Zelfs bij opeenvolgende uitwisseling van raamelementen in een en hetzelfde gebouw zijn ook na jaren verschillen nagenoeg niet vast te stellen.

Onderhoudsarm - Ramen van acrylcolor-profielen zijn nagenoeg onderhoudsvrij en buitengewoon onderhoudsvriendelijk. Afbladderen, schilferen of schilderwerkzaam-heden vervallen, andere volgkosten ontstaat niet. Zij zijn vuilafstotend en met eenvoudige reinigingsmiddelen te reinigen. 

Krasvast - Ramen van acrylcolor-profielen hebben een zijdematte, gladde en poriënvrije oppervlakte. De versmelting van PVC en acryl onder grote inwerking van hitte bewerkstelligt hun bijzondere weerstand. Zij hebben niet alleen een hoge krasvastheid, maar zijn zo ook ongevoelig voor het vastzetten van stof en vuil. 

Hoge reflectie - De zonne-instraling wordt door de witte of crème grondlaag onder de infrarood doorlatende acrylcolor-laag voor het grootste deel gereflecteerd. Daardoor wordt de opwarming van de profielen duidelijk geminimaliseerd. De temperatuurverschillen, die tussen zeer donkere en lichte ramen ontstaan zijn daardoor verbazingwekkend gering.

100% recyclebaar - Acrylcolor-ramen zijn volledig recyclebaar. Profielresten worden in de materiaalkringloop teruggevoerd. Oude ramen worden tot granulaat vermalen en voorbereidt. Het resultaat is een hoogwaardig materiaal, dat voor nieuwe producten hergebruikt kan worden. Daarmee is een gesloten materiaalkringloop gewaarborgd. 

 

Houtdecoren voor een natuurlijk aanzien

 

Wie bij de vormgeving van gevels waarde hecht aan een natuurlijk aanzien en tegelijkertijd niet wil afzien van de voordelen van de moderne venstertechniek, heeft nu een alternatief: kunststof ramen in houtdecor-optiek. Zij presenteren zich als klassiek stijlelement bij renovaties als ook als in een landschap passende vormgeving. Door GEALAN-houtdecor-ramen behoudt indrukwekkende architectuur zijn bijzondere esthetica. Op aanvraag kunnen wij onze complete folie gamma aan u laten zien.